wat is ORGANISATIE- ONTWIKKELING?

Organisatie-ontwikkeling. Een breinbreker, zo'n begrip waar je niet goed uitkomt. Ik kan er rondjes van blijven lopen in mijn hoofd. Het is een begrip waar mensen, identiteit, cultuur, ambities en processen elkaar ontmoeten. Hoe maak je dat speelveld simpel? Ik strikt mijn veters, hardloopschoenen aan en rennen. En dat geeft een verrassend FRISSE BLIK.

 

Startpunt en doel bepalen. Gaan, ongeacht de weersomstandigheden. Veranderen van route als dat nodig is. Koers houden als dat lukt. Verbeteren van gemoed, prestaties. Vitalisering van hoofd en lijf. Verplaatsen van A naar B. Met plan. Zonder plan. Ademhalen. Succes vieren. Balen. Samen lopen. Goede gesprekken. Emotie. Niet weten wat je onderweg op je pad tegenkomt. Vertrouwen in je handelen in onverwachte situaties  En als je op de bestemming bent, weer opnieuw starten. Het is nooit af. 

 

Strategie I Beleid I Advies 

Je weet naar je naar toe wilt, bent bevlogen en hebt een idee om je doel te bereiken. De vertaling van de strategische tekentafel naar een plan, proces en beleid is een essentieel vervolg. Daarmee geef je inspiratie en betekenis aan de strategie zodat het gaat leven en voelbaar wordt. Ik help je bij deze vertaalslag.

In analyse, advies, woord, praktische toepassingen en zakelijke tekeningen. 

 

 Persoonlijke en teamontwikkeling 

Met een strategie alleen zijn mensen nog niet verbonden. Om als organisatie succesvol te zijn is aandacht nodig voor mensen, kennis, competenties en vaardigheden. Door verschillende werkvormen en dialoog stappen we in elkaars schoenen en maken we de beweging die nodig is naar succesvolle teams die het beste uit zichzelf en elkaar halen.

En daarmee voor de organisatie en haar klanten.  

 

Implementeren & Borgen

Hoe zorg je dat de verandering in de wortels van de organisatie komt? Plannen zijn vaak ambitieus met (te)veel doelen. En sluiten niet altijd meteen aan bij de mensen die het betreft. Luisteren, prioriteren en borgen is misschien wel het lastigste onderdeel van veranderen. Een proces wat niet zelden leidt tot de procedure 'onderin - de- la'. Inclusief de bijbehorende energie. Daar kan ik je bij helpen.   

 

Interim

Zoek je een oplossing voor een tijdelijke situatie? Dat kan natuurlijk ook. Ik 'run your company' graag gedurende een bepaalde periode. Met kennis en ervaring in het primair proces, leidinggeven, management en vitale focus kan ik verschillende functies tijdelijk voor je invullen. Je krijgt de frisse blik van buiten en een bijdrage aan duurzame verbetering in mens en organisatie. Samen kijken we naar de oplossing die nodig is.